• World Testicle Cooking Championship
  • World Testicle Cooking Championship
  • World Testicle Cooking Championship
  • World Testicle Cooking Championship
  • World Testicle Cooking Championship
  • World Testicle Cooking Championship
  • World Testicle Cooking Championship
  • World Testicle Cooking Championship
  • World Testicle Cooking Championship
FacebookTwitterFlickrYoutubePicasa
Banner

Beli Bubrezi na Vašoj trpezi!

O TESTISIMA (SASTAV)


http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2008/10/5/1223246317514/balls.jpg

Koje su energetske vrednosti testisa od bika, vepra ili ovna, i da li bi trebalo da počente sa rezervacijom testisa u svojoj mesari? Saznajte više o nutricionim vrednostima, pročitajte više..

O ŽIVOTINJSKIM TESTISIMA


PRVI PUT KUVATE SA BELIM BUBREZIMA?

Onda morate znati kako da ogolite testise i pripremite pacu u kojoj će odstojati 24h. Paca daje aromu testisima, omekšava i čini 'lakšim' testise za upotrebu u ljudskoj ishrani. Pogledajte video uputstvo kako najbolje da pripremite bele bubrege za dalju obradu i pretvaranju u krajnji specijalitet.

Pilig Testicles

KAKO OGOLITI TESTISE?

 

RECEPTI SA BELIM BUBREZIMA


- TESTICLE PIZZA

Italijanska pica sa srpskim testisima. Kompletan recept i video uputstvo kako spremiti ovu jedinstvenu afrodizijak picu koja je pomerila granice u svetskim kulinarskim krugovima.

TESTICLE PIZZA


- EROVIĆEV GULAŠ

http://i.ytimg.com/vi/gVsz95fxxmE/0.jpgPočetnici na šampionatu osnove u učenju prirpemanja gulaša sa belim bubrezima najčešće nalaze u Erovićevom receptu za gulaš.

EROVIĆEV GULAŠ


-PITA OD BELIH BUBREGA

PITA OD BELIH BUBREGA


Belim bubrezima protiv bele kuge

Moderna verzija Hrutspungur ma šta god značilo

POGLEDAJTE VIDEO SA FESTIVALA THORRABLOT SA ISLANDA

Þorrablót is an Icelandic winter festival and feast which takes place during the Old Icelandic month of Þorri (beginning late January and ending in late February). Þorrablót consists of a dinner of traditional Icelandic meat and fish dishes including, but not limited to, Svið (singed and boiled sheep's head), Hrútspungur (cured ram's testicles), and Hákarl (fermented shark). Festivities also include heavy drinking (preferably Brenevín), staged performances highlighting local gossip and an after-dinner ball.


ČOKOLADA SA BELIM BUBREZIMA - ZA dolazak u Srbiju, koji je nažalost morao da otkaže, Gnar je već pripremio poseban recept. - Reč je o modernoj verziji vekovima starog recepta za ovnujske testise, koji na Islandu pripremamo svake zime. Testisi se mesecima drže u surutki, a zatim se iseku i konzumiraju. Ne zahteva veliku kulinarsku veštinu. Moderna verzija je kudikamo zahtevnija. Istopite čokoladu u posudi, umočite bele bubrege u tu čokoladu i to je to.

 

EROVIĆEVA AFRODIZIJAK KUHINJA


Ljubomir Erović, tvorac festivala, preko 25 godina priprema specijalitete od belih bubrega, a svoju kuhinju je sabrao u knjizi recepata izdatoj za Yudu publikaciju iz Londona 2008. godine. Izdavači su prepoznali hit knjigu koja bez tabua govori o upotrebi testisa u ljudskoj ishrani kao što se to činilo tokom cele ljudske istorije. Nekada specijaliteti servirani na dvorovima Evrope, danas takođe specijaliteti širom planete. Veliki broj ljudi na svetu redovno konzumira ove specijalitete, na Balkanu, u Kini, Africi, Americi, Španiji... i trend je da se ti specijaliteti šire, čemu naš festival daje veliki doprinos. Bezrazložno je bacati meso koje je bogato mineralima, holesterolom, testosteronom... Probajte da pripremite neki specijalitet iz Ljubomirove knjige recepata ili druge recepte sa interneta koje smo pronašli za Vas. Zavirite u Erovićevu kuhinju.


EROVIĆEVA KUHINJA


ZAŠTO JE AFRODIZIJAK?


Mnogim muškarcima stimulativna sredstva ne pomažu jer imaju psihološke probleme, osećaju nesigurnost i gubitak samopouzdanja, imaju strah od neuspeha...

ZAŠTO JE AFRODIZIJAK?


VAŠE IDEJE I KREACIJE


- GNAROVA VERZIJA HRUTSPUNGUR-a

 Jon Gnar

Testisi su tradicionalno jelo na Islandu i Islanđani ga se kao takvog ne stide. Krajem zime praznuje se vikinški praznik pod nazivom Þorrablót gde se priprema specijalitet od ukiseljenih testisa ovna. Gradonačelnik Rejkjavika Jon Gnarr nam je dao recept ovog vekovnog vikinškog specijaliteta u modernoj verziji.

HRUTSPUNGUR


KOKTELI S' MOODIMA - 'BOURBON WITH BALLS'


- Na festivalima 2011 i 2013:

od Stefana Candby Petersena iz Danske od koga je krenula zamisao da bi ovaj festival trebalo da ima takmičenje u pravljenu koktela s' testisima. Po svemu sudeću tako nešto možemo očekivati u početnoj fazi na festivalu 2014.

Izumitelj ovog jedinstvenog koktela je barmen Stefan Candby Petersen iz Danske. Sa svojom zamisli bez razmišljanja pojavio se na festivalu 2011. godine gde je svetu predstavio prvi koktel s' testisima ikada napravljen. Pobrao je mnogobrojne simpatije posetilaca festivala i šire. Na festivalu je, kako je i sam rekao 'doživeo trenutak slave, svakako vredan dolaska na festival čak iz Danseke'. Stefan je servirao svoj 'Bourbon with balls', šampionu 2011. a 'Caesar flaming balls' šampionu iz 2013. Pogledajte kompletnu recepturu koktela i priču o Stefanu.

KOKTEL 'BOURBON WITH BALLS'


TORTE I KOLAČI NA TEMU FESTIVAL


Na svim festivalima:

Verovatno zbog tradicije u ovim krajevima da se nakon dobrog jela treba dobro zasladiti, ženski deo populacije koji posećuje festival neretko spreme i neku interesantnu tortu na temu festivala. Pogledajte torte koje su pripremane na radnijim festivalima i koje su posetioci imali prilike da probaju.

TORTE I KOLAČI


Imate novu ideju?

info(at)ballcup.com

Pomažu na delu

http://3.bp.blogspot.com/-Ye9FNK7XLik/UNccjIjLW7I/AAAAAAAAAeo/lhQYLs8igXE/s400/gmo_logo.jpg http://www.fungi.org.rs/images/2013/Eko%20Ibar.jpg..