• World Testicle Cooking Championship
  • World Testicle Cooking Championship
  • World Testicle Cooking Championship
  • World Testicle Cooking Championship
  • World Testicle Cooking Championship
  • World Testicle Cooking Championship
  • World Testicle Cooking Championship
  • World Testicle Cooking Championship
  • World Testicle Cooking Championship
FacebookTwitterFlickrYoutubePicasa
Banner

Beli Bubrezi na Vašoj trpezi!

O TESTISIMA (SASTAV)


http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2008/10/5/1223246317514/balls.jpg

Koje su energetske vrednosti testisa od bika, vepra ili ovna, i da li bi trebalo da počente sa rezervacijom testisa u svojoj mesari? Saznajte više o nutricionim vrednostima, pročitajte više..

O ŽIVOTINJSKIM TESTISIMA


PRVI PUT KUVATE SA BELIM BUBREZIMA?

Onda morate znati kako da ogolite testise i pripremite pacu u kojoj će odstojati 24h. Paca daje aromu testisima, omekšava i čini 'lakšim' testise za upotrebu u ljudskoj ishrani. Pogledajte video uputstvo kako najbolje da pripremite bele bubrege za dalju obradu i pretvaranju u krajnji specijalitet.

Pilig Testicles

KAKO OGOLITI TESTISE?

 

RECEPTI SA BELIM BUBREZIMA


- TESTICLE PIZZA

Italijanska pica sa srpskim testisima. Kompletan recept i video uputstvo kako spremiti ovu jedinstvenu afrodizijak picu koja je pomerila granice u svetskim kulinarskim krugovima.

TESTICLE PIZZA


- EROVIĆEV GULAŠ

http://i.ytimg.com/vi/gVsz95fxxmE/0.jpgPočetnici na šampionatu osnove u učenju prirpemanja gulaša sa belim bubrezima najčešće nalaze u Erovićevom receptu za gulaš.

EROVIĆEV GULAŠ


-PITA OD BELIH BUBREGA

PITA OD BELIH BUBREGA


Belim bubrezima protiv bele kuge

ŽELITE DIVLJI SEKS?

 

Belim bubrezima protiv bele kuge...

 

Dobrodošli u svet 'Knjiga recepata za jela od testisa: kuvanje sa mudima'. Koliko je poznato, to je prvi kuvar te vrste u svetu.

Knjiga je sigurno prvi multimedijalni projekat sa receptima jela od testisa ili belih bubrega, i kompletiran je sa video snimcima pripreme jela kao što su pica sa testisima, pita sa testisima i gulaš od testisa. Tu su i video zapisi kako se oni čiste i seckaju. Knjiga sadrži recepte za preko 30 raznih jela od testisa. Za za jela korišćeni su testisi od desetine raznih životinja, od bika, svinje, ovna, ždrebca, pa i noja. Tu se mogu naći 'Svinjski testisi sa krompirom' i 'Goveđi tesisi sa bešamel sosom'.

Najukusniji testisi su po mom mišljenju od bika, ždrebca i noja, ali ukusi su različiti. U stvari, mogu se jesti testisi od bilo koje životinje, osim naravno od čoveka.

Spremanjem belih bubrega bavim se već nekih 25 godina i od kako znam za sebe oni su delikates u Srbiji. Tako je i u drugim zemljama.

Stari Grci su smatrali da jela od testisa pre borbe daju čoveku snagu.

Stari Rimljani su verovali da jela od testisa od zdrave životinje mogu da izleče zdravstvene tegobe sa sopstvenim testisima.

Kinezi su verovali da redovno konzumiranje belih bubrega povećava muški libido i leči impotenciju. Testisi ili beli bubrezi su se oduvek spremali i jeli na raznim meridijanima, ali jedino što je čudno jeste da se do sada niko nije serio da sastavi knjigu recepara.

Zato ova knjižica ulazi u istoriju kulinarstva.

Prijatno!

Ljubomir R. Erović


Recepti koji se nalaze u izdanju:

Jagnjeći beli bubrezi ispod folije

Obični beli bubrezi

Piza sa belim bubrezima za 4 osobe

Omlet nadeven belim bubrezima

Beli bubrezi na puteru

Nojevi beli bubrezi

Beli bubrezi od bika sa bešamel sosom

Pohovani beli bubrezi

Prženi beli bubrezi

Pita od belih bubrega

Beli bubrezi sa garnirom od pečuraka

Jagnjeći beli bubrezi

Ovnujski beli bubrezi

Teleći bubrezi na jednostavan način

Teleći bubrezi u vinu

Paprikaš od belih bubrega od jarca

Beli bubrezi i iznutrice na ražnju

Jagnjeća sarmica sa belim bubrezima

Gulaš od bikovskih belih bubrega

Erovićev gulaš od belih bubrega mladog konja, ždrebca (može i od bika)

Beli bubrezi na šumadijski način

Beli bubrezi ala Knez Miloš

Bubrezi u vinu

Teleći beli bubrezi

Teleći beli bubreg sa majoranom

Svinjski beli bubreg

Svinjski beli bubrezi sa krompirom

Beli bubrezi na gornjomilanovački način

Recept pokojnog Dimeta Vuka iz Kratova

 

EROVIĆEVA AFRODIZIJAK KUHINJA


Ljubomir Erović, tvorac festivala, preko 25 godina priprema specijalitete od belih bubrega, a svoju kuhinju je sabrao u knjizi recepata izdatoj za Yudu publikaciju iz Londona 2008. godine. Izdavači su prepoznali hit knjigu koja bez tabua govori o upotrebi testisa u ljudskoj ishrani kao što se to činilo tokom cele ljudske istorije. Nekada specijaliteti servirani na dvorovima Evrope, danas takođe specijaliteti širom planete. Veliki broj ljudi na svetu redovno konzumira ove specijalitete, na Balkanu, u Kini, Africi, Americi, Španiji... i trend je da se ti specijaliteti šire, čemu naš festival daje veliki doprinos. Bezrazložno je bacati meso koje je bogato mineralima, holesterolom, testosteronom... Probajte da pripremite neki specijalitet iz Ljubomirove knjige recepata ili druge recepte sa interneta koje smo pronašli za Vas. Zavirite u Erovićevu kuhinju.


EROVIĆEVA KUHINJA


ZAŠTO JE AFRODIZIJAK?


Mnogim muškarcima stimulativna sredstva ne pomažu jer imaju psihološke probleme, osećaju nesigurnost i gubitak samopouzdanja, imaju strah od neuspeha...

ZAŠTO JE AFRODIZIJAK?


VAŠE IDEJE I KREACIJE


- GNAROVA VERZIJA HRUTSPUNGUR-a

 Jon Gnar

Testisi su tradicionalno jelo na Islandu i Islanđani ga se kao takvog ne stide. Krajem zime praznuje se vikinški praznik pod nazivom Þorrablót gde se priprema specijalitet od ukiseljenih testisa ovna. Gradonačelnik Rejkjavika Jon Gnarr nam je dao recept ovog vekovnog vikinškog specijaliteta u modernoj verziji.

HRUTSPUNGUR


KOKTELI S' MOODIMA - 'BOURBON WITH BALLS'


- Na festivalima 2011 i 2013:

od Stefana Candby Petersena iz Danske od koga je krenula zamisao da bi ovaj festival trebalo da ima takmičenje u pravljenu koktela s' testisima. Po svemu sudeću tako nešto možemo očekivati u početnoj fazi na festivalu 2014.

Izumitelj ovog jedinstvenog koktela je barmen Stefan Candby Petersen iz Danske. Sa svojom zamisli bez razmišljanja pojavio se na festivalu 2011. godine gde je svetu predstavio prvi koktel s' testisima ikada napravljen. Pobrao je mnogobrojne simpatije posetilaca festivala i šire. Na festivalu je, kako je i sam rekao 'doživeo trenutak slave, svakako vredan dolaska na festival čak iz Danseke'. Stefan je servirao svoj 'Bourbon with balls', šampionu 2011. a 'Caesar flaming balls' šampionu iz 2013. Pogledajte kompletnu recepturu koktela i priču o Stefanu.

KOKTEL 'BOURBON WITH BALLS'


TORTE I KOLAČI NA TEMU FESTIVAL


Na svim festivalima:

Verovatno zbog tradicije u ovim krajevima da se nakon dobrog jela treba dobro zasladiti, ženski deo populacije koji posećuje festival neretko spreme i neku interesantnu tortu na temu festivala. Pogledajte torte koje su pripremane na radnijim festivalima i koje su posetioci imali prilike da probaju.

TORTE I KOLAČI


Imate novu ideju?

info(at)ballcup.com

Pomažu na delu

http://3.bp.blogspot.com/-Ye9FNK7XLik/UNccjIjLW7I/AAAAAAAAAeo/lhQYLs8igXE/s400/gmo_logo.jpg http://www.fungi.org.rs/images/2013/Eko%20Ibar.jpg..