• World Testicle Cooking Championship
  • World Testicle Cooking Championship
  • World Testicle Cooking Championship
  • World Testicle Cooking Championship
  • World Testicle Cooking Championship
  • World Testicle Cooking Championship
  • World Testicle Cooking Championship
  • World Testicle Cooking Championship
  • World Testicle Cooking Championship
FacebookTwitterFlickrYoutubePicasa
Banner

Beli Bubrezi na Vašoj trpezi!

O TESTISIMA (SASTAV)


http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2008/10/5/1223246317514/balls.jpg

Koje su energetske vrednosti testisa od bika, vepra ili ovna, i da li bi trebalo da počente sa rezervacijom testisa u svojoj mesari? Saznajte više o nutricionim vrednostima, pročitajte više..

O ŽIVOTINJSKIM TESTISIMA


PRVI PUT KUVATE SA BELIM BUBREZIMA?

Onda morate znati kako da ogolite testise i pripremite pacu u kojoj će odstojati 24h. Paca daje aromu testisima, omekšava i čini 'lakšim' testise za upotrebu u ljudskoj ishrani. Pogledajte video uputstvo kako najbolje da pripremite bele bubrege za dalju obradu i pretvaranju u krajnji specijalitet.

Pilig Testicles

KAKO OGOLITI TESTISE?

 

RECEPTI SA BELIM BUBREZIMA


- TESTICLE PIZZA

Italijanska pica sa srpskim testisima. Kompletan recept i video uputstvo kako spremiti ovu jedinstvenu afrodizijak picu koja je pomerila granice u svetskim kulinarskim krugovima.

TESTICLE PIZZA


- EROVIĆEV GULAŠ

http://i.ytimg.com/vi/gVsz95fxxmE/0.jpgPočetnici na šampionatu osnove u učenju prirpemanja gulaša sa belim bubrezima najčešće nalaze u Erovićevom receptu za gulaš.

EROVIĆEV GULAŠ


-PITA OD BELIH BUBREGA

PITA OD BELIH BUBREGA


Belim bubrezima protiv bele kuge

 

Kratko uputstvo za prve korake u kuvanja sa belim bubrezima, koji ćete se i sami uveriti, nije laka disciplina.

Da bi ste spremili specijalitet od testisa, potrebno je uložiti dosta truda i umeća.

Pre kuvanja, od testisa odvojite opnu koja ih okružuje, a zatim pustite ih da odstoje 24 sata u marinatu (pacu ). Tako ćete odstraniti neugodne mirise.

Pogledajte sliku ili video-uputstvo kako da očistite bele bubrege.

Pilig Testicles

'Pacu' pripremiti od belog vina (ili limuna), vode, kore od limuna, i 2-3 češnja belog luka.

Nakon što testise izvadite iz marinata, prepustite se maštovitosti i upotrebite svoje iskustvo u spremanju jela.. Treba imati na umu da specijaliteti od belih bubrega nisu hrana koja se preopručuje u svakodnevnim prilikama. Bogata je holesterolom, mineralima i testosteronom. Mala količina podmiruje energetske potrebe, dajući snagu i svežinu organizmu.

Pogledajte recepte sa našeg sajta sa vaše leve strane.

Pogledajte energetski SASTAV ŽIVOTINJSKIH TESTISA.

Ovi specijaliteti se spremaju od svežih prirodnih namirnica, povrća i začina iz bašte.

Uz specijalitete od belih bubreg, a koji važe za “jake” afrodizijake, najbolje ide belo vino, ali  je to ipak stvar ukusa.

Do belih bubrega je relativno lako doći, uglavnom ih možete kupiti u mesari, a ako nemaju istog dana, možete ih naručiti. Vrlo je moguće da muda dobijete po izuzetno niskoj ceni. Ukoliko ste dovoljno šarmanti, moguće je da Vas komšija mesar počasti parom dobrih testisa iz svoje radnje.

Iznenadite svoje ukućane ili prijatelje i pripremite jedan nezaboravni ručak! Unesite svežinu u Vašu ishranu, u gastronomskom i u duhovnom smislu. Dobra zabava tokom pripreme i konzumiranja specijaliteta je provereno zagarantovana!

Podelite Vaš specijalitet sa nama i drugima! Pripremite Vaš specijalitet i obogatite našu kuhinju sa belim bubrezima! Napravite kratku priču i ispričajte nam je slikama ili video snimkom u Vašoj produkciji.

Pošaljite video ili sliku Vašeg specijaliteta na info(at)ballcup(dot)com

 

EROVIĆEVA AFRODIZIJAK KUHINJA


Ljubomir Erović, tvorac festivala, preko 25 godina priprema specijalitete od belih bubrega, a svoju kuhinju je sabrao u knjizi recepata izdatoj za Yudu publikaciju iz Londona 2008. godine. Izdavači su prepoznali hit knjigu koja bez tabua govori o upotrebi testisa u ljudskoj ishrani kao što se to činilo tokom cele ljudske istorije. Nekada specijaliteti servirani na dvorovima Evrope, danas takođe specijaliteti širom planete. Veliki broj ljudi na svetu redovno konzumira ove specijalitete, na Balkanu, u Kini, Africi, Americi, Španiji... i trend je da se ti specijaliteti šire, čemu naš festival daje veliki doprinos. Bezrazložno je bacati meso koje je bogato mineralima, holesterolom, testosteronom... Probajte da pripremite neki specijalitet iz Ljubomirove knjige recepata ili druge recepte sa interneta koje smo pronašli za Vas. Zavirite u Erovićevu kuhinju.


EROVIĆEVA KUHINJA


ZAŠTO JE AFRODIZIJAK?


Mnogim muškarcima stimulativna sredstva ne pomažu jer imaju psihološke probleme, osećaju nesigurnost i gubitak samopouzdanja, imaju strah od neuspeha...

ZAŠTO JE AFRODIZIJAK?


VAŠE IDEJE I KREACIJE


- GNAROVA VERZIJA HRUTSPUNGUR-a

 Jon Gnar

Testisi su tradicionalno jelo na Islandu i Islanđani ga se kao takvog ne stide. Krajem zime praznuje se vikinški praznik pod nazivom Þorrablót gde se priprema specijalitet od ukiseljenih testisa ovna. Gradonačelnik Rejkjavika Jon Gnarr nam je dao recept ovog vekovnog vikinškog specijaliteta u modernoj verziji.

HRUTSPUNGUR


KOKTELI S' MOODIMA - 'BOURBON WITH BALLS'


- Na festivalima 2011 i 2013:

od Stefana Candby Petersena iz Danske od koga je krenula zamisao da bi ovaj festival trebalo da ima takmičenje u pravljenu koktela s' testisima. Po svemu sudeću tako nešto možemo očekivati u početnoj fazi na festivalu 2014.

Izumitelj ovog jedinstvenog koktela je barmen Stefan Candby Petersen iz Danske. Sa svojom zamisli bez razmišljanja pojavio se na festivalu 2011. godine gde je svetu predstavio prvi koktel s' testisima ikada napravljen. Pobrao je mnogobrojne simpatije posetilaca festivala i šire. Na festivalu je, kako je i sam rekao 'doživeo trenutak slave, svakako vredan dolaska na festival čak iz Danseke'. Stefan je servirao svoj 'Bourbon with balls', šampionu 2011. a 'Caesar flaming balls' šampionu iz 2013. Pogledajte kompletnu recepturu koktela i priču o Stefanu.

KOKTEL 'BOURBON WITH BALLS'


TORTE I KOLAČI NA TEMU FESTIVAL


Na svim festivalima:

Verovatno zbog tradicije u ovim krajevima da se nakon dobrog jela treba dobro zasladiti, ženski deo populacije koji posećuje festival neretko spreme i neku interesantnu tortu na temu festivala. Pogledajte torte koje su pripremane na radnijim festivalima i koje su posetioci imali prilike da probaju.

TORTE I KOLAČI


Imate novu ideju?

info(at)ballcup.com

Pomažu na delu

http://3.bp.blogspot.com/-Ye9FNK7XLik/UNccjIjLW7I/AAAAAAAAAeo/lhQYLs8igXE/s400/gmo_logo.jpg http://www.fungi.org.rs/images/2013/Eko%20Ibar.jpg..